New job, new life! ft. styling mannequins

Ma peaksin praegu magama või näiteks kohvrit pakkima… Aga, mida ma tahan, on hoopis teile oma tänasest tööpäevast rääkida! Nagu ma juba varem mainisin, vahetasin ma töökohta ja nüüd olen ma… trummipõrin… Lindexi ja Seppälä pressijuht ja showroomi mänedžer Eestis! Jaiks! Ma näpistan end siiani, ausalt! Igatahes, showroom pole veel avatud ja praegu tegelen ma koolitustega. Eile veetsin terve päeva Riias Lindexi Balti peakontoris, täna olin Lindexi visual merchandiseriga  Rocca al Mare kaupluses ja stiliseerisin mannekeene, homme varahommikul sõidan Stockholmi ja olen seal ülehomseni. Nii et tegevust on palju, aga see kõik on… nagu uni. Ilma naljata! Kõik on nii uus ja huvitav ja ma tunnen iga oma keharakuga, et olen õiges kohas. Tõsi, suurim töö on kindlasti veel alles ees, aga kui aus olla, siis ma ei jõua seda ära oodata! Igatahes, showroomi juttu ja muid jutte tuleb hiljem kindlasti veel, aga nüüd tänase päeva juurde. 
Sõitsime juba enne kaupluse avamist poodi ja võtsime mannekeenid ette. Ausalt, ma poleks iial arvanud, et nendega nii palju tööd on. Ma polegi kunagi väga sellesse süvenenud, mis ja kuidas nendega toimub. Imetlen neid küll, aga kuidas need riided mannekeenidele selga pannakse ja mille järgi valitakse – olin clueless! Aga mul oli väga lahe n-ö kaadritagust elu elada ja kindlasti on ka mõnele teist huvitav kuulda, kuidas saavad stangedel rippuvatest hilpudest ja alasti kujukestest stiilsed, otsekui catwalkilt maha astunud inspiratsiooniallikad!
Võtsime esmalt ette poodidele saadetud vihjed, inspiratsioonipildid ja nõuanded, kuidas mingit konkreetset stiili esitleda. Täna olid teemaks kevadiselt pehmed neoonid, pastelsed ja neutraalsed toonid. Esmalt valisime kauplusest välja kõik asjad, mis võiksid seda stiili esindada. Siis panime neist kokku komplektid ja proovisime neid mannekeenidele selga (selleks tuleb neil käsi ja torsosid julmalt lihtsalt otsast kiskuda :D).
Kui outfit sobis, riietasime nad uuesti lahti, triikisime-aurutasime rõivad ära, katsime need neli paljast naist, kes meid seni keset poodi ootasid, uuesti kinni ja lõpuks viimane lihv: iga riidevoldi, salli, kaelaehte jne sättimine! Isegi mannekeenide jalas olevate teksadega tuleb kõvasti vaeva näha, neisse kortse tekitada jne, rääkimata valgusest, mis peab olema sätitud täpselt õigesti (on väga oluline, kas lamp paistab otse mannekeeni õlale, torsole või puusale, ausalt! ;D). And then, voilaa! Milline outfit teile enim meeldib, kas roosa topiga, halli jakiga, rohelise kampsuniga või salliga? Minu isiklik lemmik on halli jakiga komplekt, sest ma jumaldan õrna naiseliku pitsi ja lohvakate, rebitud boyfriend-teksade kooslust. Kontrastid on nii coolid!

Homme hommikul näitan teile ka teile oma reisi-meigikotti, nii et ärge muretsege – ma pole iluteemasid veel ära unustanud ja ei unusta ka! :D Mõusat nädala jätku teile ja kirjutage-joonistage mulle, kuidas teil läheb! Ühtlasi ärge unustage, et minu disainitud EQUA pudelite eelmüük veel kestab ja ma olen lõputult tänulik kõigile, kes juba pudeli ostnud on, aga neid jagub veel, nii et levitage seda uudist ka oma sõprade seas! Lingi leiab SIIT! :)

Today was my second day at my new job – I’m now a press officer for Lindex and Seppälä in Estonia, so on Friday I had media and news, on Monday I had fashion and clothes. :D But I’m so happy, excited and overwhelmed, it still feels like a dream (come true!!!). Today I had a training in visual merchandising, so I was able to style some mannequins with a very talented visaul merchandiser from the Baltic office. We followed the guide lines, picked out the clothes, styled the mannequins, ironed and steamed all the items and did the finishing touches… and voilaa! I’m so happy with how they turned out and I can’t wait to style some more in the future. Tomorrow I’m heading to Stockholm for some more training. I should actually go to bed, but I’m too excited, plus I really wanted to share these pictures with you guys! Which outfit do you like best? My personal favourite is the one with the grey jacket, but they’re all my babies, my first mannequins!

(Visited 4 times, 1 visits today)

27 Comments

 1. Gretel 11/03/2014 at 20:27

  Sa oled nii tubli Anna! Tuult tiibadesse :)

  Reply
 2. Merilin Raig 11/03/2014 at 20:27

  Vau, mul on nii hea meel su üle! :) Edu ja jaksu uuel töömaastikul!

  Reply
 3. Maria 11/03/2014 at 21:04

  Ooo, see on nii kihvt! Edu :)

  Reply
 4. Kats 11/03/2014 at 21:04

  Ohoo, nii äge!
  Olen ise ka natuke vahel mannekeene riietanud ja minu arust väga vahva töö niiöelda. Kahju teinekord ainult, et poodidel on omad teemad ette antud, et päris omaloomingut ei saa panna, kuid kujutlusvõimet saab siiski kasutada. :)

  Palju edu sulle!

  Reply
 5. Anett 11/03/2014 at 21:04

  Niiiii aweeesooome! Olen Su blogi päris pikka aega jälginud ja imetore on näha ka Sinu enda arengut! Olen kindel, et oled täiesti õige ameti peal! :)

  Reply
 6. Kristina 11/03/2014 at 21:48

  Ma juba nii ootasin, et mis see uus töökoht on.
  Tõesti vauuu, väga vägev, Töötan ka ise sarnase ala peal.
  Edu, jõudu ja jaksu :)

  Reply
 7. imbi 12/03/2014 at 11:25

  See töö tundub sulle väga hästi sobivat ja nii hea meel on su üle!

  Reply
 8. Murjam 12/03/2014 at 11:42

  Ei saa salata et see tekitab hullult kadedust :) aga sa oled tubli !

  Reply
 9. Elisabeth Härma 12/03/2014 at 17:52

  Väga tubli oled Anna Elisabeth! :) Minu lemmik on salliga outfit.

  Reply
 10. Ann-Jennifer 12/03/2014 at 17:52

  See on ikka väga cool amet! Sul on vedanud on ikka väga palju:) Jõudu siis uuel tööl!:)

  Reply
 11. norah 12/03/2014 at 18:43

  Niiiiiiiii lahe!!!!

  Palju õnne!

  Reply
 12. Sirli Lump 13/03/2014 at 12:31

  This comment has been removed by the author.

  Reply
 13. Linda 13/03/2014 at 19:37

  Mulle su blogi väga meeldib ja pärast seda, kui selle avastasin, olengi jälgima jäänud. Kuigi ma pole erililne blogifänn, muide. Aga vast tegigi huvitavamaks asja see, et sa siin arvustad neid samasid tooteid, mida ma ise katsetan ja siis on alati põnev jälgida, et no mis sa nüüd arvad, kas sama. Kui ma seda töökuulutust nägin, siis ma juba teadsin, et see oled täpselt sina ja jäin huviga ootele, et kas lähed sinna. Ja läksidki! Palju õnne ja varsti siis kohtume jälle, kui kutse saadad. ;)

  Reply
 14. Anna Elisabeth 15/03/2014 at 22:55

  Suur aitäh ja veel suurem aitäh, et oled nii kaua mu blogi jälginud! :)

  Reply
 15. Anna Elisabeth 15/03/2014 at 22:57

  Aitäh tagasiside eest! :) Mulle meeldib ka salliga outfit väga-väga.

  Reply
 16. Anna Elisabeth 15/03/2014 at 22:58

  Suur aitäh, armas Linda! :) Ma ei tea küll täpselt, milline Linda Sa oled nendest, keda ma tean… :D

  Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *