Tänane tip for tuesday on seotud toidu, mitte iluga. Usun, et te ei pahanda, sest nii heade maitsete kõrval on ilu absoluutselt ebaoluline… aga tegelikult näevad ka need toidud ju täitsa kenad välja? Käisin eelmisel nädalal restorani Neikid terrassil, kus Ilmar Räni ja Santa Maria pakkusid lisaks rohkele inspiratsioonile ka palju häid maitseid proovida. Nüüd olen valmis terve suve grilli ees katsetama ja jagan mõningaid ideid ka teiega. :)
1. Vesi ei pea olema igav – lisa sellesse laimi, piparmünti ja rohkelt vett ja see on kordades mõnusam ja värskendavam.
2. Minu meelest ei sobi miski grilltoitude (eriti lõhe) juurde paremini kui lihtne salat – ei mingeid maitseaineid, ainult hunnik erinevaid maitsvaid lehti (rukola, basiilik, koriander, pune jne)
1. Your water doesn’t have to be boring. Add some peppermint, lime and plenty of ice!
2. My favourite side for grilled meat (especially fish) is just a pile of fresh ruccola, basil etc.
3. Ideaalne kaaslane kana kõrvale: poolita paprikad, grilli neid kergelt servadest, keera siis “kausiks” ümber ja täida kodujuustu-ürdiseguga. Ilmar kasutas Santa Maria küüslauguga dipikastet ja hakkis juurde veidi peterselli. Hoia veel mõnda aega grillil (aga vastavalt sellele, kui krõmpsu või pehmet paprikat sa soovid).
4. Klassikaliseim salat grilli kõrvale: punane sibul, paprika, tomat ja vastavalt maitse-eelistustele võid juurde hakkida midagi rohelist, maitsestada ja segada õliga.
3. Cut a paprika in half and fill it with a mix of cottage cheese and herbs (or a dip sauce that has garlic in it for an example). It makes a perfect side for grilled chicken.
4. Never forget a simple salad: onions, paprica and tomatoes, add some herbs and mix with a tiny bit of oil.
5. Grillitud lõhele annab hea meki selle alla pandud seedri- või lepapuust plaat, kuid seda plaati tuleks enne tunnike vees leotada. Veel üks suurepärane idee: grilli avokaadot veidi aega, koor üleval pool, siis keera see teistpidi ja löö avokaado sisse lahti vutimuna. Oota, et muna hanguks. p.s. Kõige maitsvam on tulemus küpse avokaadoga.
6. Üks parimaid magustoite, mida iial proovinud olen ja see valmis nii lihtsalt. Aseta poolik verigreip, kumer ots allpool, grillile, puista üle suhkru ja tuhksuhkruga ning pruunista seda pealt leeklambiga, kuni suhkur karamellistub. NB! ÄRA PUUTU karamelli enne, kui see pole täielikult tahenenud ja jahtunud, muidu saad selle enda sõrmelt vaid koos nahaga maha.
5. It’s a good idea to put a plank of cedar or alder under your salmon when grilling it. It adds a little more to the taste. p.s. You shuóuld soak the wood in water for an hour before using it. A great idea is to grill avocados and put a quail egg in them as well.
6. One of the best desserts I’ve ever eaten! A grilled grapefruit with a caramel crust. How to create this crust? Just sprinkle some sugar on top of the grapefruit when it’s on the grill and turn it into a caramel with a blowtorch. Be careful with the caramel – don’t touch it while it’s hot!
(Visited 47 times, 1 visits today)