Kiitsin taevani Kati tehtud lõhet ja et üks lugeja tundis huvi, kuidas seda valmistada, uurisin Katilt retsepti. Selle toidu valmistamine on nii kiire ja lihtne ja maitse on absoluutselt imehea. Soovitan kindlasti järele proovida. Ainus mure – kas Eestis müüakse creme fraiche‘i? Ma pole kursis.
Creme Fraiche & Mango Chutney lõhe
(neljale)
800g lõhefileed ilma nahata
2 dl creme fraiche‘i
2-3 spl mango chutney’t
1 tl karrit
soola, pipart kala maitsestamiseks
võid praadimiseks
murulauku peale puistamiseks
Lõika lõhe umbes 100g tükkideks, puista peale soola ja pipart. Sega kokku koor, mango chutney ja karri. Kuumuta lõhetükke pannil maksimaalselt 1 minut mõlemalt poolt täiskuumusel, nii need jääks seest veel tooreks. Tõsta igale lõhetükile paks kiht valmis segatud kastet. Keera tuli vaikseks ja lase lõhel umbes 5 minutit pannil küpseda. Puista peale murulauku. Sobib eriti hästi serveerimiseks riisi ja ja brokkoliga. Head isu! :)
(Visited 75 times, 1 visits today)